STADTLOHN – Niet alleen in grote Duitse steden als Keulen, Hamburg, Frankfurt en Stuttgart zijn vrouwen lastiggevallen op oudejaarsavond, ook in Stadtlohn, vlak over de grens bij Winterswijk, meldt de politie nu een incident met Arabisch sprekende jonge mannen die vrouwen seksueel hebben betast.

Volgens de Kreispolizei Borken benaderde een groep van ongeveer tien jonge mannen op oudejaarsavond een aantal tienermeisjes dat voor een woonhuis aan de Klosterstrasse buiten feestvierde.

De mannen zochten contact met de meisjes en een van hen probeerde een meisje te omarmen en op te tillen. Een andere, circa achttienjarige jongen wilde een 15-jarig meisje tegen haar wil zoenen. Weer een andere dader betastte een meisje onder haar jack en wilde haar bh lostrekken. Een moeder van een van de meisjes werd gealarmeerd en kwam naar buiten. Daarop vluchtten de daders weg.

Volgens de getuigen hebben de daders een zuidelijk uiterlijk en spraken ze in een Arabische taal. De politie werd pas dinsdag (5 januari) op de hoogte gesteld van het incident. De nasporingen hebben nog niet tot identificatie of aanhouding van de daders geleid.