Pentair’s Fairbanks Nijhuis heeft een miljoenenopdracht binnengehaald voor het leveren van een tweetal brandbluspompen voor een nieuw te bouwen platform in Vietnam. De pompen hebben elk een capaciteit van 909 m3/uur  en een opvoerdruk van 13,5 bar.

 

PetroVietnam Technical Services Corporation (PTSC) bouwt in opdracht van Cuu Long JOC een platform in Vietnam. Het platform bevindt zich in het Cuu Long Basin offshore Zuid-Vietnam, 180 kilometer ten zuidoosten van Ho Chi Minh Stad. De huidige productie is 6000 BPS condensaat en 50 MMSCFD gas. Met de uitbreiding van het platform wordt een continue productiesnelheid van 150 MMSCFD bereikt en stijgt de incrementele condensaatproductie tot 13.000 BPS.

Fairbanks Nijhuis mag voor het nieuwe platform twee verticale pompsets leveren die ervoor zorgen dat schade zoveel wordt beperkt, voor het geval er brand uitbreekt op het platform. De pompen hebben een lengte van 30 meter en zijn uitgevoerd in nikkel aluminium brons met een monel as. De pompen zijn uitgevoerd met een hydraulisch startsysteem en goedgekeurd volgens de FM norm. Area Sales Manager Fire Protection Roy Kazen: “De klant heeft voor onze pompen gekozen vanwege de materiaal combinatie en de hoge kwaliteit van ons inspectieniveau. Daarnaast speelden ook de uitvoering van de instrumenten in de gevarenzone, het hydraulische backup startsysteem en de bewezen werking in andere projecten een belangrijke rol bij de selectie van onze pompen. Het project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onze agent in Vietnam – KTN – en ons kantoor in Thailand.”

 

De pompen en pompsystemen van Fairbanks Nijhuis worden onder meer gebruikt op boorplatforms, drijvende olieraffinaderijen, aanlegsteigers en FPSO’s (Floating Production Storage & Offloading). Roy Kazen vervolgt: “Uitsluitend pompen die aan de hoogste internationaal erkende normen voldoen mogen worden gebruikt als pompen voor brandbestrijding. Onze pompen voldoen aan de NFPA 20 en NEC normen en worden in onze eigen productiefaciliteit in Winterswijk geproduceerd met UL geregistreerd/ FM goedgekeurde materialen. Wij zorgen niet alleen voor het ontwerp en de levering van de pompsets of pompsystemen, maar staan ook garant voor advies en dienstverlening (en/of training) aan monteurs en operators.”