SINDEREN – Een 24-jarige man uit Sinderen is afgelopen weekend aangehouden op verdenking van bedreiging van een 44-jarige taxichauffeur. De verdachte is zondag uitgebreid verhoord over het voorval.

 

 

De taxichauffeur belde zaterdagavond 12 december rond 22.30 uur met de politie met de melding dat een onbekende bestuurder hem even daarvoor op de Terborgseweg in Sinderen vanuit een auto had bedreigd met een vuurwapen of iets dat daarop leek. Mogelijk was de andere bestuurder geïrriteerd omdat de taxichauffeur met groot licht reed.Meerdere eenheden van de politie keken uit naar het andere voertuig, dat even later in Sinderen werd aangetroffen.

 

De bestuurder is aangehouden en in de woning van de man trof de politie een zeer realistisch nep-vuurwapen (balletjespistool) aan. Bezit van een dergelijk wapen is een overtreding van de wet Wapens en Munitie. Ook trof de politie nog twee stuks zwaar illegaal vuurwerk aan.De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens illegaal wapenbezit, bedreiging en bezit van illegaal vuurwerk. De man is na verhoor zondag aan het eind van de dag heengezonden.