WINTERSWIJK – Als het aan investeerder CIF ligt, is de glasvezelaansluiting voor het breedbandinternetsignaal in het buitengebied van Winterswijk voor einde 2017 een feit. Voorwaarde is dat tenminste de helft van de 2400 belanghebbenden mee doet. De kosten zijn dan niet, zoals eerder gemeld 3600 euro eenmalig, of 500 euro eenmalig met gebruik making van subsidie, die uiteindelijk niet toegekend mocht worden, maar nog geen tientje per maand.

Ook de lange contracttijd van 15 jaar, waar eerder sprake van was, is niet aan de orde. Dit aanbod is mogelijk omdat CIF werkt met langetermijninvesteerders, zoals pensioenfondsen, die niet in vijf of tien jaar hun geld terugverdiend willen hebben. Begin 2016 moet duidelijk zijn of er tenminste 1200 aansluitingen te realiseren zijn en dan kan de glasvezel drie maanden later bij de eerste huishoudens zijn gerealiseerd.