WINTERSWIJK-MEDDO – De twee ‘wolven’ die donderdagavond in de buurt van Meddo zijn gezien, blijken in werkelijkheid honden. Dat meldt de stichting Wolven in Nederland zojuist op haar Facebookpagina. 

Vrijdag deed agent Willem Saris op Twitter melding van twee wolven die dravend in de berm langs de weg Eibergen-Meddo waren gezien door een automobilist. Volgens de politieman kwamen er vervolgens meer meldingen binnen van eerder deze week. Foto’s ontbraken echter en al direct rezen twijfels over de vraag of het onomstotelijk om wolven ging.

“Zaterdagochtend belde de eigenaresse van deze twee vermeende wolven met ons”, meldt Wolven in Nederland. “Haar Laika en Jämthund rennen altijd met haar mee als ze gaat hardlopen, soms loopt lopen de honden dan een flink eind bij haar vandaan. Dus zoals vaker blijkt niet iedere wolf een wolf te zijn. Het verschil is niet altijd makkelijk.”