Oplevering pompkamer PFN 11122015 foto1

 

Oplevering pompkamer PFN 11122015 foto1WINTERSWIJK – Pentair’s Fairbanks Nijhuis heeft vandaag zijn grootste pompkamer ooit opgeleverd. De pompkamer is 6 meter breed en 20 meter lang en uitgerust met vier bluswaterpompen en twee jockeypompen. De bluswaterpompen hebben elk een capaciteit van 1000 m3 per uur. De pompkamer is opgebouwd bij Eeftink-Rensing in Lichtenvoorde, omdat er bij Fairbanks Nijhuis in Winterswijk onvoldoende ruimte was om de pompkamer samen te stellen.

 

 

De pompkamer is gebouwd voor de Ma’aden Wa’aL Al Shamal Phosphate Company in Saoedi Arabië en wordt momenteel weer gedemonteerd en klaargemaakt voor transport. Verkoopdirecteur Niels van den Hurk van het Winterswijkse bedrijf: “De pompkamer voorziet in de bluswatervoorziening voor een fosfaatmijn en maakt onderdeel uit van een miljardeninvestering. De kosten voor de pompkamer bedragen 1,8 miljoen dollar. Het gaat om een enorm terrein met een oppervlakte van 38 km². Deze brandblusinstallatie is een vereiste, maar in feite koopt de klant  onze oplossing om hem niet te hoeven gebruiken.”