WINTERSWIJK – Bij basisschool De Vlier in de Olmenstraat ontstaan deze herfst te vaak onveilige verkeersituaties. Dat vinden de directie van de school en de politie, zo blijkt uit de nieuwsbrief van De Vlier. De politie gaat daartegen optreden.

 

Ouders parkeren op inritten van buurtbewoners, opzij van de school en op de stoep voor de school. Soms parkeren ouders de auto zelfs dubbel. Dit levert te veel gevaarlijke situaties op. Oorzaak van het probleem is het slechte en koudere weer. Veel mensen brengen de kinderen nu met de auto naar school. Daardoor is de situatie in de Olmenstraat niet veilig genoeg meer. Vooral niet voor ouders en leerlingen die met de fiets komen.

Ouders is gevraagd de auto een eindje verderop in de straat te parkeren. De Vlier wil zo de gevaarlijke situaties voorkomen. Ook de politie vindt de situatie niet veilig en heeft aangegeven dat zij vanaf vandaag, dinsdag 10 november, regelmatig controles gaat uitvoeren. Wanneer nodig zal de politie bekeuringen uitdelen.