WINTERSWIJK/AALTEN – Een 91-jarige Winterswijkse heeft dinsdagmiddag door kordaat optreden weten te voorkomen dat zij op straat beroofd werd.

 

De vrouw, die met een rollator liep, werd aangesproken door inzittenden van een Mercedes. De auto met twee mannen en twee vrouwen stopte om naar de weg te vragen. Direct stapte een van de vrouwen uit de auto en begon de mouw van de bejaarde vrouw omhoog te schuiven, waarschijnlijk om te kijken of zij sieraden droeg. De krasse bejaarde vrouw was hier niet van gediend en sloeg van zich af. Hierop stapte de vrouw weer in de Mercedes en zijn ze weggereden.

Even later werd het voertuig in de Polstraat in Aalten door surveillerende collega’s gespot. Na een stopteken ging de Mercedes er vandoor en nam de rotonde Dijkstraat tegen het verkeer in. Daar botste de auto tegen een politieauto. Ondanks deze aanrijding ging de achtervolging door tot ver in Duitsland. Uiteindelijk moesten de agenten de achtervolging staken, mede als gevolg van de schade aan het dienstvoertuig.

Achteraf bleek er rond 14.15 uur ook in Aalten een poging tot straatroof te zijn gepleegd op de Geurdenstraat.

De politie Aalten-Dinxperlo vraagt getuigen of zij het kenteken van de donkerblauwe Mercedes hebben genoteerd.