WINTERSWIJK – Het faillissement van WBC Holding is een harde klap voor de Winterswijkse bouw- en installatiewereld. Vlak na het faillissement van installatiebedrijf HtW krijgt de plaats daarmee een nieuw drama te verwerken. WBC, een landelijk en internationaal opererend bedrijf, heeft vestigingen in Oldenzaal, Nijmegen en het Duitse Recklinghausen. Tot curator is aangesteld mr. Vincent Jongerius uit Doetinchem, dezelfde advocaat die onlangs nog het bankroet van HtW onder zijn hoede had en deels wist door te starten.

 

WBC had al jaren last van de crisis op de bouwmarkt en moest al diverse keren reorganiseren.  Onduidelijk is vooralsnog hoeveel van de honderd wernemers door het faillissement getroffen worden. Op de facebookpagina van WBC meldt het bedrijf dat aannemersbedrijf Bussman BV, WBC Bouw BV (service&klantenwerk) en Hevast (materieeldienst) niet onder het faillissement vallen en hun werkzaamheden gewoon zullen doorzetten voor hun eigen klanten.

WBC dateert uit 1962, toen de toenmalige bedrijven Droppers en Co en Leurdijk fuseerden tot de Winterswijkse Bouwcombinatie. Op het hoogtepunt van zijn bestaan had WBC 300 man in dienst. Medio 2012 trad Danny Bussman van het gerlijknamige bouwbedrijf toe tot de directie.