WINTERSWIJK – Winterswijkers zijn meer dan gemiddeld bereid tot  orgaandonatie. Van alle Winterswijkers van 12 jaar en ouder geeft 27 procent toestemming voor het gebruik van zijn of haar organen of weefsels na het overlijden, al dan niet met uitzondering van bepaalde organen. Landelijk is dat iets minder, namelijk 24 procent. Dat blijkt cijfers die het CBS vandaag in de Week van de Donor heeft gepubliceerd.

In totaal heeft 40 procent van de Nederlanders vanaf 12 jaar zich laten registreren in het donorregister: 19 procent geeft toestemming, 5 procent toestemming met beperking, 5 procent geeft aan dat een ander moet beslissen en 11 procent geeft geen toestemming. De bereidheid tot orgaandonatie is het hoogst in Brabant en het laagst in plaatsen als Urk en Staphorst.

In Aalten-Dinxperlo is de bereidheid tot orgaandonatie 28 procent, in Oost Gelre 31 procent en in Berkelland 28 procent.