WINTERSWIJK – De intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in Winterswijk krijgt dit jaar meer kleur. Zo zullen de Pieten niet pikzwart zijn en komen er ook ‘Mondriaan-pieten’, met primairgekleurde gezichtsvlakken, naar de beroemde werken van de in Winterswijk opgegroeide kunstschilder.

 

Dat zegt Henk-Jan Tannemaat van het ABH City-bestuur tegenover RTV Slingeland.  ‘We hebben er in het bestuur over gesproken en willen de maatschappelijke discussie over Zwarte piet niet aan ons laten voorbijgaan. We hebben met de mensen die de intocht voor ons uitvoeren afgesproken dat er meer kleur in moet komen en daar gaan ze nu invulling aangeven. Zo zijn onze Pieten niet pikzwart maar bruin. Als die mensen hadden gezegd: we willen alleen maar zwart, dan waren we ook niet met ze in zee gegaan’.

Behalve Mondriaanpieten vergezellen onder andere meisjespieten dit jaar de Sint op weg van het station naar het raadhuis.