ISSELBURG – Drie jaar na het beruchte Project X-feestje in Haren hebben zich zaterdag soortgelijke taferelen afgespeeld in Isselburg, net over de grens bij Dinxperlo.

Een jongen van 17 had tien tot vijftien vrienden uitgenodigd voor een feestje met toestemming van, maar in afwezigheid van zijn ouders. Hij wist niet wat hem overkwam toen hij om kwart voor elf al een menigte van 150 ongenode gasten in zijn huis trof. De uitnodiging had zich via Facebook en WhatsApp zo sterk verspreid, dat veel jongeren naar het huis aan de Mozartstrasse trokken. Omdat er steeds meer ‘gasten’ aankwamen en het feestje uit de hand begon te lopen, besloot de jongen ten einde raad de politie te bellen. Die rukte uit met meerdere wagens en honden. Verscheidene personen werden aangehouden wegens vernieling.

Volgens de politie van de Kreis Borken is voor meerdere duizenden euro’s schade aangericht. Diverse rolgordijnen, een brandblusser en spiegels moesten het ontgelden, een modelautocollectie werd beschadigd en ook in de tuin werden vernielingen aangericht.