De Winterswijkse Damvereniging viert dit jaar haar 70 jarig bestaan.In dit kader vinden  verschillende activiteiten plaats.Een daarvan is het organiseren van een toernooi voor huisdammers/huisdamsters.De deelname aan dit toernooi is gratis.  (De consumpties zijn wel voor eigen rekening.) Leden van de Winterswijkse Dam Vereniging zijn vanzelfsprekend uitgesloten van deelname.

Aan het toernooi  kan op verschillende manieren worden deel genomen:

 

1.Op individuele basis

2.Als gezin

3.Als familie

4.Als vrienden/vriendinnen

5.Als straat

6.Als Buurtschap/Buurtvereniging

 

Alle deelnemers/deelneemsters spelen op individuele basis mee maar kunnen op het aanmeldingsformulier ook vragen om koppeling met een of meer  onderdelen onder 2 t/m 6.

De wedstrijden worden gespeeld in het clublokaal van WDV:Eetcafé  Doundrie, Misterweg 77, Winterswijk.

 

De wedstrijden vinden plaats op  4 woensdagavonden. (28 oktober, 11 en 25 november en  9  december 2015) Per avond worden 2 ronden gespeeld. Totaal dus 8 wedstrijden.

Indien een deelnemer/deelneemster een of meer van deze woensdagen verhinderd is bestaat de mogelijkheid zijn/haar wedstrijden op een tussen liggende woensdag in te halen. Op deze manier wil WDV zoveel mogelijk iedereen in de gelegenheid stellen om deel te nemen aan dit unieke toernooi.

De loting wordt door de computer vastgesteld. De eerst  genoemde speler/speelster heeft wit.Vanaf de 2e ronde treffen  -zoveel mogelijk-  spelers met hetzelfde aantal punten elkaar.Elke speler/speelster krijgt 30 minuten bedenktijd. Hiervoor worden wedstrijdklokken gebruikt.

De werkwijze hiervan is heel eenvoudig en wordt aan het begin van de eerste ronde uitgelegd.De zaal is open vanaf 19.30 uur. Bij binnenkomst dient men zich te melden bij de organisatie.

De 1e wedstrijd begint om 20 uur.

Na het invoeren van de uitslagen vindt de loting voor de volgende ronde plaats.

De 2e wedstrijd begint zo spoedig mogelijk na 21.00 uur.

Aanmeldingsformulieren kunnen per email aangevraagd worden bij de coördinator van het WDV huisdamtoernooi wimbennink@outlook.com of telefonisch 0545-473835.

Hierop kan men aangeven of men individueel  of ook als duo mee wil doen.

Voor alle categorieën worden bij voldoende deelname een 3 tal bekers+ waardebonnen  beschikbaar gesteld.