LUNTEN/ELLEWICK – Het Duitse grensgebied bij Vreden is vanochtend, woensdag 30 september, opnieuw opgeschrikt door een brand. In Vreden-Lünten werden inwoners van een huis aan de Bischof-Tenhumberg-Straße vanochtend vroeg ruw gewekt door een knal en rookontwikkeling. Het bleek dat de auto die in de garage stond vlam had gevat. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om brandstichting. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg op de woning, door de auto uit de garage te slepen. Er raakte niemand gewond.

Het is alweer de vierde keer in korte tijd dat het grensgebied door een vermoedelijke brandstichter is getroffen. In Ellewick-Vreden, net over de grens bij Meddo, brak onder verdachte omstandigheden brand uit in twee cafés en,  afgelopen zondag, in een reparatiebedrijf van landbouwvoertuigen op slechts tweehonderd meter afstand van de afgebrande cafés. Er wordt gevreesd voor een pyromaan.In alle drie gevallen gaat de politie uit van opzettelijke brandstichting. Er wordt ook rekening gehouden met een onderling verband tussen de branden.

De Kreispolizei Borken heeft  een speciaal rechercheteam opgezet dat de branden onderzoekt. De politie vraagt getuigen die iets verdachts hebben gezien, zich te melden via 0049-25619260 of 0049-28619000, 'zelfs wanneer het mogelijk personen betreft die u persoonlijk kent'.