MEDDO – De RK parochie Sint Ludger en basisschool ’t Kempken in Meddo houden een inzameling voor de jonge vluchtelingen die nog tot vrijdag in Meddo verblijven. Daarbij gaat de voorkeur uit naar niet meer gebruikte mobiele telefoons, sportkleding en sportschoenen, ondergoed en tassen, om een en ander in te kunnen doen. Ook wat versnaperingen zijn welkom. Omdat er niet veel tijd is voor de inzameling doen de inzamelaars een beroep op iedereen om snel te kijken wat er gemist kan worden. Inleveren kan bij de school op het Beuksveld 6 of bij Joep Dorsthorst, Beuksveld 40 in Meddo tot en met donderdagmiddag. De spullen onder de carport leggen kan ook.

De 32 vluchtelingen van 14 tot 18 jaar verblijven enkele dagen in Motor Hotel Meddo, nadat ze afgelopen weekend op camping De Twee Bruggen in Miste waren opgevangen. Naar verwachting vrijdag vertrekken de kinderen richting Ede waar ze langer zullen blijven. De schoolkinderen hebben de jongeren al in Meddo verwelkomd met tekeningen met daarop teksten daarop dat ze welkom zijn in Meddo.

Een grote groep van begeleiders en tolken is ook aanwezig om  hen dagelijks bezig te houden. Donderdagmiddag gaan ze waarschijnlijk gebruik maken van de voetbalvelden van Sc. Meddo.