Door Jan Ruesink

WINTERSWIJK – Goed nieuws voor de buurtbewoners van de Singelweg en Waliensestraat: de kans is groot dat het al jaren leegstaande garagepand van het failliet Autopalace plaats maakt voor woningen. Makelaar Ten Hag uit Doetinchem heeft serieuze plannen  voor het terrein en is in gesprek met grondeigenaren en de gemeente voor een nieuwe invulling van de ‘rotte kies’ die al jaren voor ergernis in de buurt zorgt.

Bedrijfsmakelaar Ben Groot Roessink van Ten Hag bevestigt tegenover RTV Slingeland dat het bedrijf ‘serieus kijkt’ naar een ontwikkeling van het terrein. Woningbouw ligt daarbij volgens hem het meest voor de hand.  ‘Het is nog in een pril stadium. Er ligt nog een flink aantal opgaves, maar we kijken wat we kunnen doen. We weten dat het leegstaande pand voor zowel gemeente als buurt een probleem is. Maar we moeten wel tot een akkoord  komen met alle partijen, er zal gesloopt moeten worden, er zal aan asbestsanering moeten worden gedaan en er moet een goed plan komen voor de ontwikkeling van het terrein. Wij spelen daarin een coördinerende rol en verwachten daar over ongeveer vier weken meer te kunnen zeggen’.

Het al ruim acht jaar leegstaande pand is een doorn in het oog voor buurtbewoners, die het gebouw en terrein zien verpauperen en verwilderen. Er wordt gesproken over graffiti, ongedierte, vandalisme en hangjongeren. Eerder dit jaar belegde het buurtcomité een informatievergadering waar ook wethouder Gommers aanwezig was en ook raadsleden zijn al wezen kijken op het terrein. De gemeente heeft daarna het terrein alvast een schoonmaakbeurt gegeven.

 

Foto: Wim Ruesink