WINTERSWIJK – Het zal nog zeker een week duren voor er meer duidelijkheid ontstaat over een eventuele doorstart van het failliete installatiebedrijf HtW in Winterswijk. Dat zegt curator mr. Vincent Jongerius vandaag, dinsdag 29 september, in een reactie tegenover RTV Slingeland.

De curator zegt te koersen op een al dan niet gedeeltelijke voortzetting van de activiteiten, “maar of dat ook lukt, is nog onzeker. Er zijn zeker enkele kandidaten voor een doorstart, maar zij hebben meer tijd nodig om alle gegevens te bestuderen’.  Hij verwacht daarover volgende week meer duidelijkheid.

HtW, met ruim vijftig werknemers, vroeg vorige week zelf het faillissement aan omdat volgens de directie de lasten uit het verleden te zwaar drukten op de bedrijfsvoering en omdat het herstel zich onvoldoende doorzette.