Installatiebedrijf HtW aan de Rondweg-Zuid in Winterswijk heeft faillissement aangevraagd.Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt via zijn facebookpagina. De afgelopen vijf jaar heeft HtW door de economische recessie en faillissementen van opdrachtgevers diverse reorganisaties moeten doorvoeren waarbij drie vestigingen zijn gesloten en in verschillende ontslagrondes afscheid is genomen van meer dan de helft van de medewerkers, aldus het bedrijf.

 ‘Het werk dat nu met het afgeslankte bedrijf in een weer aantrekkende markt wordt uitgevoerd levert voldoende op om de normale bedrijfskosten te dekken, maar is onvoldoende om de nog steeds zware voortslepende lasten uit het verleden te dekken’, aldus de directie. Dit is reden geweest om het faillissement aan te vragen.

‘Wij realiseren ons dat dit zowel voor ons trouwe medewerkers, onze leveranciers en ook vele klanten een zware tegenvaller en in een aantal gevallen ook een stevige aderlating is. Voorlopig zal een deel van de werkzaamheden gewoon doorgang vinden. Service en onderhoud zullen zoveel mogelijk worden uitgevoerd. Ook het magazijn zal voorlopig geopend blijven.’

HtW zegt vanuit vele kanten steunbetuigingen te hebben ontvangen,  ‘wat voor ons een extra stimulans is om een doorstart te realiseren. Wij werken er aan om op korte termijn zicht te krijgen op de mogelijkheden en ook dat wij het vertrouwen van klanten kunnen behouden en dat van leveranciers kunnen herwinnen.’

Installatiebedrijf HtW is ontstaan uit het rtv- en reparatiebedrijf dat Henk te Winkel in 1960 oprichtte. De installatietak werd later afgesplitst en verhuisde in 1991 naar het industrieterrein. Volgens de website van HtW werken er ruim vijftig mensen bij het bedrijf, maar of dit cijfer nog actueel is, is niet bekend.