Theo Hartjes, fractievoorzitter van de PvdA in de Winterswijkse gemeenteraad, heeft Facebook ingeschakeld om een donornier te vinden. ‘Na zo'n 850 dialyses, 5,5 jaar wachten, een gemiddelde wachttijd op een nier van 3,5 jaar , een enkele uitschieter naar 6 jaar, vraag ik me wel eens af of netjes wachten op een donornier tot je aan de beurt bent wel zó goed is voor mij ?’, schrijft hij op zijn Facebookpagina. ‘Vandaar deze oproep : wie met bloedgroep O positief wil mij een nier doneren ? Laat me weten met een Private Message , hartjes.theo@gmail.com of 06-51639776’ .

Restauranteigenaar Hans Tenbergen van brasserie De Compagnie helpt Hartjes in zijn zoektocht door dinerbonnen te verloten onder mensen die de oproep verspreiden. Een eventuele donor mag zelf met zijn hele gezin bij het restaurant komen eten.