Het Gerrit Komrij College maakt zich serieuze zorgen over het mogelijk gebruik en verhandelen van drugs in en rondom de school. De school gaat leerlingen die hier op betrapt worden schorsen, zo kondigt rector Sjef Lommen aan in de jongste nieuwsbrief van de school.

‘Als school bereiken ons regelmatig signalen betreffende het vermeend drugsgebruik dan wel dealen van verdovende middelen in de omgeving van het schoolgebouw’, zo schrijft Lommen. ‘ Wij nemen die signalen erg serieus. Omdat het terrein buiten het schoolgebouw openbaar terrein is hebben wij daar formeel geen zeggenschap over. Daarom melden wij signalen omtrent het drugsgebruik en dealen daarvan buiten school bij de politie, die dan de noodzakelijke stappen kan gaan ondernemen.’  

Daarnaast let de school scherp op het gebruik dan wel dealen van drugs in het gebouw zelf. ‘Indien een leerling wordt betrapt op het gebruik dan wel dealen van drugs wordt hij geschorst. Tevens wordt er van het dealen van drugs in school direct aangifte bij de politie gedaan.’