Kinderen kunnen dit seizoen op speelse wijze kennismaken met toneel en klassieke muziek in Musis en Stadstheater Arnhem. In de kindercursus Dapper Denken gaan kinderen aan de hand van verschillende thema's de vloer op om met toneel, muziek en beweging aan de slag te gaan. En meesterverteller Rudolf Nammensma voert ieder kind op een interactive manier de wereld binnen van de klassieke muziek. Speels, inhoudeijk, met beeld en geluid.

Dapper Denken, door theatermaker en docente Elfi Boink, is een theatercursus van zes lessen waarin kinderen spelenderwijs leren filosoferen. Kinderen worden gestimuleerd om kritsch en helder na te denken en dagelijkse begrippen onder de loep te nemen. De laatste middag is een open les en mogen ouders en grootouders komen kijken.

Meesterverteller Rudolf Nammensma vertelt spannende verhalen en neemt de kinderen mee in de wereld van de klassieke muziek. Het verhaal, de muziek, de beleving en de achtergronden erachter laat hij op een speelse manier horen en zien. Op avontuur in klassieke muziek is een interactieve voorstelling waarin met beeld en geluid een aansprekend verhaal wordt neergezet. Elke voorstelling staat er een ander beroemd klassiek werk centraal.

De cursusen zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Meer informatie over de inhoud, prijzen en aanmelden kan op: stadstheater-arnhem.nl.