In samenwerking met diverse musea in Nederland heeft het wijnmerk Mondriaan Wine het project ‘Mondriaan Wine loves ART’ gelanceerd. Het wijnmerk ondersteunt hiermee de kunstsector met diverse projecten. Vanaf vandaag is de speciaal ontworpen icebag te koop in alle filialen van de Bijenkorf. Het eerste project van Mondriaan Wine loves ART wordt georganiseerd in samenwerking met Villa Mondriaan, het Mondriaanhuis en het Gemeentemuseum Den Haag en biedt de mogelijkheid om gratis – of met een flinke korting – naar het museum te gaan.

 

De bij het project aangesloten musea tonen allemaal het werk van de kunstenaar Piet Mondriaan. Speciaal voor het project maakte Mondriaan Wine een icebag met drie stijlvolle, aluminium flesjes wijn. Witte wijn, rode wijn of rosé. Zoals de naam suggereert wordt met het design van het label een speelse verwijzing gemaakt naar de beroemde en zeer gewaardeerde kunstenaar Piet Mondriaan. Naast de toegankelijke kwaliteitswijn, wordt nu met een voucher o.a. de toegang tot een museum geboden. Mondriaan Wine houdt van kunst.

 

 

Bij de oprichting van het merk werd al snel duidelijk dat kunst centraal dient te staan. Het flesje zelf is een klein kunstobject. Het bevat een kwaliteitswijn die zowel thuis als in de horeca gedronken kan worden. Met het project ‘Mondriaan Wine loves ART’ steunt het merk de kunstsector met als eerste kunstproject de musea waar met name de werken van Piet Mondriaan worden tentoongesteld. De voucher aan de icebag is een zwart/wit foto van de kunstenaar tijdens een soiree in Parijs en voor het project o.a. een toegangsbewijs voor een van de aangesloten musea. Deze foto behoort tot de collectie van Villa Mondriaan. Uit enthousiasme voor het initiatief van Mondriaan Wine heeft de directeur van Villa Mondriaan de foto ter beschikking gesteld. Met het project hopen de musea op een toename in het aantal bezoekers en daarbij nieuwe liefhebbers van het werk van Piet Mondriaan te begroeten.

 

 

Mondriaan Wine betreft een kwaliteitswijn, de rosé wijn is een prachtige, lichte rosé afkomstig uit de Provence, de witte wijn een Chardonnay uit de Languedoc en de rode wijn is een Merlot afkomstig uit de Bordeaux. Uit elk flesje schenk je twee glazen wijn. Het aluminium flesje maakt dat de wijn vijf keer zo snel koelt, onbreekbaar en licht van gewicht is. Een uitermate geschikte wijn voor een picknick, een dagje strand of een boottochtje. Het flesje is door zijn trendy design ook heel geschikt voor bars en clubs.