Zitten is het nieuwe roken. Ook kinderen zitten steeds meer. Maar niet als het aan onze B-Fit coaches ligt. Zij helpen kinderen onder andere op het schoolplein, in de gymzaal en in de klas met een gezonde en actieve leefstijl.

 

In november start weer een cursus B-Fit coach. De cursusdagen zijn op vrijdag 13, maandag 16, vrijdag 20 en maandag 23 november 2015. Ervaringsdeskundigen van de Gelderse Sport Federatie (GSF) verzorgen de lessen. Inschrijven kan via www.cursusb-fit.nl.

 

 

Een B-Fit coach helpt kinderen, scholen, ouders en leerkrachten met een gezonde en actieve leefstijl. Hierbij is aandacht voor de meer dan 40 onderdelen van B-Fit, waaruit coaches kunnen kiezen wat past bij de school waar ze actief zijn. Cursisten leren alles over onder andere gezonde traktaties, het verzorgen van pauze-activiteiten, het betrekken van ouders bij het programma en energizers voor tijdens de les. 

 

 

Van Groningen tot Zuid-Holland zijn inmiddels B-Fit coaches actief. Zij zetten het succes van het leefstijlprogramma B-Fit voort. Kinderen die het programma doorlopen, bewegen meer, ontbijten vaker en er is zelfs sprake van een afname van overgewicht en obesitas. Dit blijkt uit onderzoek van TNO. Door professionals als combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches of groepsleerkrachten op te leiden tot B-Fit coach, leren nóg meer kinderen een gezonde leefstijl aan. Ook ouders en leerkrachten worden volop bij het project betrokken. 

 

Meer informatie op www.cursusb-fit.nl