Naast een zoet ontbijt lijkt de Gelderlander steeds vaker te kiezen voor een hartig ontbijt. Ook geeft een op de vijf Gelderlanders aan ’s ochtends te weinig tijd te hebben om te ontbijten. Het is daarom niet vreemd dat 40% van de Gelderlanders zegt dat als zij buiten de deur ontbijten, zij dat het liefst doen in een restaurant, waar ze snel en gemakkelijk kunnen genieten van een ontbijtje. McDonald’s zet in op een flinke groei van het aantal ontbijtjes in haar restaurants. Alle McDrives openen dan ook hun deuren vanaf 8 uur of eerder.

McDonald’s Nederland focust zich al langer op het dagdeel ontbijt. “Buiten de deur ontbijten groeit sterk in Gelderland, maar ook in de rest van Nederland. Ook wij zien een snelle ontwikkeling van het aandeel van de ochtenduren in onze maandelijkse omzet en een groeiend aantal bezoekers. Wij springen daarop in door te variëren met ons ontbijtaanbod en deze aan te passen op de wensen van ontbijtend Nederland”, aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. “Het is dan ook onze ambitie om het aandeel van ontbijt van nu 1% naar 2% tot 3% van onze totale omzet te brengen.”

Begin dit jaar werd het ontbijtassortiment al uitgebreid met Yoghurt met Krokante Muesli, Vers Fruit, Innocent, Kaiserbroodjes en Scrambled Eggs met bacon. Hierdoor heeft ieder ontbijttype wat te kiezen. Zeker ook de hartige ontbijter. Gelderlanders lijken namelijk steeds vaker een hartig ontbijt te kiezen (40%). Maar ook het traditionele zoete ontbijt blijft populair (27%). Op de voet gevolgd door een ontbijt met yoghurt, thee of koffie dat de voorkeur heeft bij ruim een op de vijf Gelderlanders.

Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl onder 2.500 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van McDonald’s Nederland, ter introductie van de nieuwe openingstijden van de McDrives. Vanaf nu kunnen snelle en rustige ontbijters iedere ochtend terecht bij alle McDrives vanaf 8 uur of eerder.

Het lijkt erop dat veel Gelderlanders het ’s ochtends druk hebben en daardoor moeite hebben om aan ontbijt toe te komen. Ruim een derde geeft aan in maximaal vijf minuten te ontbijten. Een op de vijf Gelderlanders zegt zelfs geen tijd te hebben voor ontbijt. Gelukkig lijkt de ochtenddrukte niet op iedereen effect te hebben. Zo neemt bijna 41% Gelderlanders de tijd voor een uitgebreid ontbijt. ls het op buiten de deur ontbijten aankomt, kiezen maar liefst vier op de tien Gelderlanders voor een snel en gemakkelijk ontbijtje bij een restaurant.