Afgelopen zaterdag  is de wedstrijdploeg van de Jeugdbrandweer Oost Gelre op een derde plek geëindigd bij de regionale Jeugdbrandweer wedstrijden om de Koos Scherjon Wisseltrofee.
De wedstrijden om de Koos Scherjon Wisseltrofee is 3 jaar geleden op initiatief en voor het eerst georganiseerd door de Jeugdbrandweer Oost Gelre. Koos Scherjon is de regionaal Brandweer commandant van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG). De wedstrijden vinden jaarlijks plaats binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG). De Veiligheidsregio heeft op dit moment 5 Jeugdbrandweer verenigingen bestaande uit Jeugdbrandweer Apeldoorn, Ermelo / Putten, Ijsselstreek, Hardewijk en Oost Gelre.

De jeugdbrandweer wedstrijden vonden dit jaar plaats bij de brandweer Ermelo.  De kennis en kunde en het sociale gezicht van met name de Jeugdbrandweer Oost Gelre bezorgde bij de Juryleden van Jeugdbrandweer Nederland (JBNL) wederom kippenvel. Jeugdbrandweer Apeldoorn Team 2 is bij deze wedstrijden 1e geworden, traditioneel  worden dan volgend jaar de wedstrijden door het winnende team in deze door de Jeugdbrandweer Apeldoorn georganiseerd.

Een van de juryleden gaf letterlijk aan: “hier doen we het voor bij de brandweer je moet letterlijk en figuurlijk kunnen lachen en huilen met elkaar, het team van de Jeugdbrandweer Oost Gelre is hier een sprekend voorbeeld van. In een (nood) situatie moet je als team blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en onder hoogspanning in seconden beslissingen kunnen nemen.”

Aan al deze criteria voldoet de wedstrijd ploeg van de Jeugdbrandweer Oost Gelre in grote mate, aldus voorzitter van de Jeugdbrandweer Oost Gelre Hennie van den Mosselaar. De inmiddels tweede generatie wedstrijdploeg leden bestaat uit. Bevelvoerder; Hessel te Kronnie, pompbediende; Bjarne Baks, aanvalsploeg Jay Bihari en Jens Damman, waterploeg; Teun Klein Tank en Teun Nijenhuis en reserve lid Jarno Hillen.