Op vele fronten waren turners en turnsters het afgelopen weekend actief. In Hengelo turnden de turnsters op het nationale niveau van de tweede divisie hun tweede plaatsingswedstrijd. Bij de junioren turnde Jade Derks een meer dan uitstekende wedstrijd.

Met een voorsprong van maar liefst 1,2 punten op de nummer twee eindigde Jade in dit sterke deelnemersveld met een totaal van 47.592 op een eerste plaats. Maud Geelink eindigde op een keurige dertiende plaats terwijl Nouk Kos op een mooie tiende plek beslag wist te leggen. Gwenn van Doorn, normaal ook bijna altijd goed voor een plek op het ereschavot moest dit keer vanwege een gebroken teen helaas verstek laten gaan.

De turnsters van de zesde divisie turnden in Doetinchem ook hun tweede plaatsingswedstrijd van Rayon de Achterhoek en rayon de Graafschap. De pupillen van Romy Halleriet lieten ook hier van zich spreken en mochten ook menige medaille mee naar Winterswijk nemen. Lize Wensink won bij de pupillen, met een totaal van 52.70 punten, de gouden medaille. Met slechts 0,5 punten minder eindigde Miloe Lucassen in deze categorie als tweede, terwijl Isa Hijink op een vijfde en Aliya Ligtlee op plek zeven beslag wist te leggen. Bij de instappers turnden Madelief Stemerdink en Benthe Konings. Madelief eindigde op de ondankbare vierde plek terwijl Benthe als zesde eindigde. Bij de allerjongsten de pré instap turnde Nina Somers. Nina wist na de vier onderdelen als achtste te eindigden.

Zaterdag was Volendam het strijdtoneel voor de turners die op nationaal niveau turnen. Hoewel alle turners hun uiterste best deden waren er in dit turngeweld geen ereplaatsen voor de turners uit Winterswijk weggelegd. Alle pupillen van trainer René Eppingbroek eindigde in de middenmoot, hetgeen gezien de geringe trainingsarbeid tov de top op zich geen slechte prestatie is. Twan Berg eindige op plek negenendertig terwijl Naut Kruisselbrink in zijn categorie als nummer zevenendertig eindigde. Sik Aarnink wist op plek zesendertig te eindigen.
Voor trainers en sporters een druk maar vooral, gezien de resultaten, een succesvol weekend.