Op zaterdag 14 en zondag 15 maart presenteert Harlekijn de musical Junglebook. Onder hen talent uit Aalten, Beltrum, Lievelde en Winterswijk.

Volgens de spelers is de musical anders dan de film. “Iedereen kent het verhaal, maar de musical is heel anders”, zegt de 12-jarige Teun Dingemans uit Winterswijk. Hij speelt de jonge Mowgli. “Ik ben als kind in de jungle opgegroeid en woon daar mijn hele leven. Totdat de raad hoort dat Shere Khan – de gemene tijger – terug is. De raad besluit dan dat het voor mij beter is om terug te gaan naar het mensennest”, aldus Teun. In de musical loopt het leven van de jonge Mowgli en de oude Mowgli door elkaar.

De jonge Mowgli wordt opgevoed door Kela, de wolvenmoeder. Zij wordt gespeeld door de 13-jarige Maaike Weevers uit Winterswijk. “Toen Mowgli werd gevonden in de jungle werd hij bij mij gebracht. Ik heb hem opgevoed. In de musical zing ik een mooi nummer over hoe Mowgli zijn dromen na moet gaan en ik laat hem vrij om naar het mensennest te gaan”, aldus Maaike. De reden dat Mowgli weg moet is de tijger Shere Kahn. Deze rol wordt gespeeld door de 13-jarige Mick Zijdel uit Lievelde. Hij vertelt: “Het is ontzettend leuk om een keer de slechterik te mogen spelen en lekker gemeen te doen. Op het eind is er zelfs een vechtscène tussen mij en de oude Mowgli. Maar hoe dat afloopt vertel ik niet.”

Bagheera en Baloe
Mowgli heeft twee goede vrienden in de jungle. Bagheera de panter en Baloe de beer. Bagheera wordt gespeeld doorde 16-jarige Willemijn Bollen uit Winterswijk. “Ik ben degene die de kleine Mowgli uiteindelijk wegbrengt naar het mensennest. Ik speel heel vriendelijk en streng te gelijk. Mowgli is mijn vriend, maar voor zijn eigen bestwil moet hij weg uit de jungle. De luie, lompe en lieve beer Baloe wordt gespeeld door de 18-jarige Robin Schenk. “Ik probeer Mowgli te helpen en hem dingen te leren. Al lukt dat niet altijd. Het is een leuke rol die iedereen kent en ik mag er mijn eigen draai aangeven”, aldus Robin.

Junglebook is een vrolijke musical met veel en mooie muziek. Up tempo nummers en tranentrekkers wisselen elkaar af. En natuurlijk mag ook een ontluikende liefde niet ontbreken. De 17-jarige Mechteld Eskes speelt Shanti, het vriendinnetje van de oude Mowgli. Mechteld: “In de musical wordt ik verliefd op Mowgli. Ik ga achter hem aan de jungle in en vind hem daar weer. Of Mowgli ook verliefd op mij wordt? Dat verklap ik niet. Mowgli heeft namelijk ook nog een beste vriendin – Kyran.”

De voorstelling op zaterdag 14 maart begint om 20.00 uur. Op zondag 15 maart is er een matineevoorstelling om 14.30 uur. Kaarten a € 15 zijn te koop bij Theater De Storm via www.theaterdestorm.nl. Het belooft een spetterende musical te worden dus wees er op tijd bij!