Vanaf deze maand start de Bibliotheek Oost-Achterhoek met zogenaamde digitale spreekuren. In de Bibliotheek Winterswijk is één keer in de twee weken op woensdagmiddag (13.30-17.30 uur) een medewerker aanwezig om vragen te beantwoorden.

Tijdens het spreekuur kunt u vragen stellen over de werking van een nieuwe mobiel, laptop of tablet. Ook bijvoorbeeld vragen over het digitaal bestellen van treinkaartjes, het lenen van e-books, het gratis bekijken van Consumentenbondtesten in de bibliotheek, social media en het skypen met bijvoorbeeld kleinkinderen kunnen aan de orde komen.

Het spreekuur is toegankelijk voor iedereen, ook voor diegenen die niet woonachtig zijn in Winterswijk. In het laatste geval is het verstandig om een afspraak te maken (088-0062929). In geval van vragen over een mobiel, laptop of tablet is het handig dat het apparaat meegenomen wordt naar het spreekuur.

Het digitaal spreekuur is gratis toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden kunnen eveneens het spreekuur bezoeken. Bent u geen lid van de Bibliotheek, dan kunt u ook het digitale spreekuur bezoeken. U betaalt dan echter € 7,50. Voor dit bedrag kunt u, naast een hele maand de mogelijkheid om de spreekuren bezoeken, ook een hele maand lang gebruik maken van alle andere dienstverlening van de bibliotheek. Een hele maand lang boeken, tijdschriften, dvd's lenen, gebruik maken van het e-booksaanbod en van Voordeel met je Biebpas.

Op de website www.oostachterhoek.nl staan de data van de spreekuren.