Eibergen:  De politie stelt een onderzoek in naar de brand die woensdagavond 4 maart in sporthal aan de Kerkstraat woedde. Een bezoeker is voor controle naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. De brandweer had het vuur snel onder controle en al snel was het vermoeden, dat er brand was gesticht. Dit is tijdens het sporenonderzoek bevestigd en de politie vraagt mensen die meer weten met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 te bellen.

De brand werd omstreeks 18.25 uur gemeld en bleek in een kleedkamer te woeden. Op dat moment maakten meerdere verenigingen gebruik van de sporthal en zij werden opgevangen in het Cultuurhuus. Enkele kinderen en een trainer hadden rook ingeademd en ambulancepersoneel controleerde hen allemaal. De trainer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Tijdens het blussen ontstond al snel het vermoeden van brandstichting. Dit werd vandaag door het onderzoek van het Team Forensische Opsporing van de politie bevestigd. Door het vuur is de nodige brand, rook- en waterschade ontstaan. De politie doet een dringend beroep op mensen die meer weten dit te melden.