Het jublieumconcert, het vijftigste in onze serie van de Sint Jorisconcerten, vindt plaats op zondag 8 februari 2015. Zang, hobo en harp, een uur kamermuziek van een hoog niveau in een zeer gevarieerd programma. De Sint Joriskerk van Bredevoort staat garant voor een bijzondere akoestiek en een intieme sfeer.

Trio Con Abbandono
Een trio (zang, hobo, harp) dat zich toelegt op originele muziek voor deze bezetting maar ook een theaterprogramma heeft, met diverse muziekstijlen speciaal voor dit ensemble bewerkt. Het trio bestaat uit:

Esther Forschelen, hobo
Esther studeerde aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam en behaalde daar haar diploma's voor docerend en uitvoerend musicus bij dhr. Jan Spronk.
Ze is vele jaren als hoboïste/althoboïste verbonden aan HET Symfonieorkest te Enschede, ze treedt regelmatig op als soliste bij diverse orkesten en ze is actief in het kamermuziekcircuit.

Josephine van Son, harp
Josephine studeerde harp aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1986 zette zij haar harpstudie voort aan het Tschaikovsky Conservatorium in Moskou.
Als harpdocente is zij verbonden aan Cultuurcentrum Artamuse van Sittard-Geleen en de Academie van Genk (B).

Veerle Henkens, zang
Veerle startte op 12-jarige leeftijd haar eerste zanglessen. Ze volgde achtereenvolgens les in Maaseik, Hasselt en Leuven.
Na het behalen van haar diploma muziekpedagogie in 1994 behaalde ze in 1999 haar einddiploma voor zang. Ze is werkzaam als koordirigent en als docent zang en vocaal ensemble aan de Academie voor Muziek en Woord van Maaseik.

Programma
Het programma bestaat uit twee delen.
In het eerste deel zullen in verschillende combinaties van instrumenten composities uitgevoerd worden van R. Hahn, A. Caplet, Saint-Saëns, D. Morton, C. Ives en G. Bizet.
In het tweede deel volgt het verhaal van Noach, bewerkt door Geert De Kockere. Vanuit de kern en de mooiste beelden uit het oorspronkelijke verhaal schreef hij (met veel eerbied voor het origineel) een nieuw verhaal dat je meteen van bij het begin bij je nekvel grijpt. Verteld en muzikaal omlijst door het Trio Con Abbandono.

Tenslotte
Het concert in de Sint Joriskerk aan de Markt van Bredevoort zal beginnen om 15.00 uur en duurt een uur, de kerk is open vanaf half 3. De musici geven een toelichting tijdens het concert. Na afloop is er gelegenheid om een glas wijn of jus te drinken en na te praten met de musici.

Bij de uitgang wordt een vrije bijdrage gevraagd met een richtbedrag van 10 euro.
Meer informatie kunt u vinden op www.sintjorisconcerten.nl