In Winterswijk heeft het kaderteam een nuttige overwinning geboekt op de rode lantaarndrager Zandweerd 1 uit Deventer. Het werd 6-2 na een betrekkelijk eenvoudige avond voor de gastgevers.

Kabelrups.com kwam binnen het uur op een 2-0 voorsprong door de winst van Eddy te Molder op Guiseppe Addis.
In een partij over 110 caramboles 38/2 stond een sterk spelende te Molder na 5 beurten al op een 61-6 voorsprong. Addis, duidelijk overgeconcentreerd en erg zenuwachtig, zat telkens erg snel op de stoel na weer een onnodige misser. Te Molder had daar geen boodschap aan en bleef goed bij de les. Het enige smetje was de misser voor zijn laatste carambole in de 8e beurt, waardoor de winst in 9 een feit werd. Addis maakte 11 caramboles.

Kopman Herman Woeltjes (220 car  57/2) had een moeilijke avond tegen good old Wim Meussen (140 car 38/2). Meussen, een oud-57/2 speler weet met enige regelmaat nog een sterke partij te spelen, want hij weet nog wel hoe het gespeeld moet worden. Zo ook in de partij van vanavond waarin Meussen, na een sterke opening van Woeltjes met 97 bij zijn 2e poging, goed terug kwam met een serie van 55. Stand na 4 beurten: 111-76 voor Woeltjes.
Met een reeks van 50 leek Woeltjes het pleit te beslechten, maar Meussen wilde niet wijken en counterde met 34, waardoor hij weer alle kansen had op een goed resultaat. Uiteindelijk wist hij in een spannende eindfase in de 9e beurt de partij te beslissen en liet Woeltjes taan op 188 caramboles.

Een 2-2 tussenstand, waar de teamleider zich eigenlijk al rijk gerekend had en aan 4-0 had zitten denken.
Nu moest het in de laatste 2 wedstrijden gebeuren.

Dat het 4-2 zou worden was al vrij snel duidelijk want de wedstrijd van Emil Massen (150 car 38/2) tegen Gerrit Korderijk (120 car 38/2) was eigenlijk net zo min een wedstrijd als die van Edy te Molder.
Na van aquit te zijn gegaan met 41 scoorde Massen met enige regelmaat, zonder gehinderd te worden door zijn tegenstander, wat een 99-15 voorsprong opleverd in 6 beurten. Massen kon de partij rustig uitspelen want Korderijk kon geen enkele vuist maken en ging dan ook met 24 caramboles in 11 beurten roemloos ten onder.

Het kwam dus op de laatste partij aan tussen Robbie Chitoe en Jan Tijdink in een partij van 110 om 130 caramboles 38/2. Na een rommelige start met Chitoe aan de leiding met 25-11 uit 4, begon Tijdink wat beter te spelen en kreeg de positie wat compacter, wat een serie van 55 opleverde. Chitoe sputterde nog even tegen en maakte er 27 overheen, maar Tijdink had de smaak te pakken en met 43 en 11 finishte hij in de 9e beurt. Chitoe scoorde 68 caramboles.

Een even nuttige als wel verwachte overwinning, aldus te teamleider. Deze wedstrijden moeten we wel winnen om mee te blijven doen bovenin.

Volgende week speelt Kabelrups.com uit tegen Jan Brock Biljart in Beuningen met Woeltjes, Massen, van Alst en Tijdink.Op 16 februari wordt er weer thuis gespeeld en wel tegen Deventer '83. Opgesteld staan Woeltjes, Massen, van Alst en te Molder.