De politie heeft op dinsdag 13 januari de bewoner van een huis aan de Berberislaan aangehouden voor het telen van hennep. Hij had in zijn schuur een brandgevaarlijke kwekerij waarvan de stroom illegaal was afgetapt.

De politie onderzocht een melding over een illegale hennepkwekerij. In een schuur achter de woning werd een inwerking zijnde hennepplantage aangetroffen. De stroom werd op een illegale manier afgetapt en dit was op een klungelige manier gebeurd. De hoofdkabel van de stroomvoorziening voelde lauw aan waardoor er gevaar voor brand was.

In de schuur werden 120 nagenoeg volgroeide planten aangetroffen. Een professioneel bedrijf ruimde de plantage en de bewoner werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.