Op zondag 14 december 2014 vindt de jaarlijkse landelijke wijziging van de dienstregeling voor trein en bus plaats. Ook in de meeste regio’s waar Arriva het openbaar vervoer verzorgt worden wijzingen doorgevoerd, zo ook in de regio Achterhoek Rivierenland.

Alle openbaar vervoerbedrijven kunnen wijzigingen doorvoeren voor de nieuwe dienstregeling, die geldig is van zondag 14 december 2014 tot en met zaterdag 12 december 2015. Door elk jaar gezamenlijk de dienstregeling te wijzigen, kan de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeterd worden door bijvoorbeeld betere aansluitingen aanbieden.

Reizigers kunnen alle wijzigingen in de dienstregeling raadplegen via de website arriva.nl/dienstregeling. De belangrijkste wijzigingen voor de buslijnen in de regio Achterhoek Rivierenland:

Het aantal ritten in de spitsuren op de drukke lijnen wordt uitgebreid. Op lijnen waar de vraag laag is, worden minder ritten gereden.

De servicelijnen 1, 2 en 3 vervangen de bestaande stadslijnen 22 en 25 in Doetinchem. De Servicelijnen verbinden de wijken de Huet, Dichteren en Overstegen met het Slingeland ziekenhuis, het centrum en het station.

De stadslijn Zutphen/Warnsveld 80 rijdt op doordeweekse dagen eenmaal per uur door naar Station Vorden. Zo ontstaat er een snelle verbinding tussen Vorden en Warnsveld en het Gelre Ziekenhuis. Voor de avonduren introduceren we de Nachtvlinder: een bus die ieder halfuur aansluit op de treinen die in Zutphen aankomen, en kunnen reizigers via de snelste route naar de uitstaphalte. De Nachtvlinder is één van de uitwerkingen van de OV-visie van de provincie Gelderland.
De belangrijkste wijzigingen voor de treintrajecten in de regio Achterhoek Rivierenland:

Doordeweeks rijdt er een extra trein van Zutphen naar Winterswijk om 19.36 uur. De eerste rit van 06.32 uur vervalt. De laatste trein van Winterswijk naar Zutphen, vertrek 23.50 uur, die van maandag t/m vrijdag rijdt, komt ook te vervallen.

Van maandag t/m vrijdag rijden er tussen Arnhem-Tiel extra treinen: Arnhem-Tiel, vertrektijd 14.59 uur en Tiel-Arnhem vertrektijd 15.16 uur.
Op arriva.nl/dienstregeling kunnen reizigers via de reisplanner meer informatie vinden over de vertrektijden en de nieuwe reismogelijkheden van Arriva.