Wilton Jongmans uit Enschede heeft een theaterprogramma gemaakt over zijn belevenissen als contrabassist in diverse professionele orkesten en ensembles. Daarmee ging hij op concertreizen over de hele wereld, tot Japan en Noord- en Zuid-Amerika. Op zondagmiddag 19 oktober is hij te gast in het Doopsgezind Kerkje, Torenstraat 4, Winterswijk. Uiteraard vergezeld van zijn fraaie contrabas van 175 jaar oud; een instrument, dat in Napels is gebouwd door Vincenzo Jorio.

De 67-jarige contrabassist studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij was vast verbonden aan het Orkest van het Oosten en was ruim 25 jaar solobassist/aanvoerder van de contrabasgroep; bij het Valerius Ensemble speelde Jongmans sinds de oprichting in 1988.
 

De contrabassist heeft niet een vastomlijnd programma. Er is de nodige interactie met de toehoorders. “Het zal van het moment afhangen wat ik ga spelen, maar in ieder geval zal er iets van Bach bij zijn”, aldus de musicus, die hoofdvakdocent contrabas aan het ArtEZ Conservatorium  Enschede was. “Zeker zal ik ook het een en ander vertellen èn laten horen over de audities om een plaats in een professioneel orkest te krijgen.”
 

Als gast treedt de 15-jarige violist Papillon Boddeke uit Zutphen op. Hij speelt al tien jaar viool en heeft een uitgebreid repertoire. Papillon studeert tegenwoordig aan de Academie voor muzikaal talent in Utrecht, verbonden aan het conservatorium aldaar. De talentvolle tiener treedt regelmatig solo op èn met Trio Sonare, samen met zijn vader de pianist Andor Boddeke en de sopraan Dewi Boddeke. Zondag speelt hij o.a. Meditation (Jules Massenet), Dance of joy (Manny Katz) en Czárdás van Monti. Vader Andor begeleidt Papillon op piano.

Zondag 19 okt. 16.30 Doopsgezind Kerkje. Kaartverkoop www.theaterdestorm.nl en kassa De Storm.
Entree Euro 12,50, tot 18 jaar Euro 7.50