Vanwege het sterk afgenomen klantbezoek, sluit ABN AMRO het kantoor in Lichtenvoorde aan de Markt 9-D op 14 november 2014. Op dezelfde locatie komt een geldautomaat met meer functies. Klanten zijn ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het kantoor aan de Balinkesstraat 10 in Winterswijk.

ABN AMRO ziet de laatste jaren het aantal bezoeken van klanten aan bankkantoren sterk teruglopen. Op dit moment regelt het merendeel van de ABN AMRO klanten de dagelijkse bankzaken onderweg of thuis. Zo wordt de Mobiel Bankieren App zo’n 42 miljoen keer per maand gebruikt en kunnen klanten ook via bijvoorbeeld webcam of telefoon advies krijgen over hypotheken en lenen.

Districtsdirecteur Arnhem Frank Coljee: ‘Ook al is mobiel en thuisbankieren bij veel van onze klanten populair en sluit onze vestiging in Lichtenvoorde, het bankkantoor blijft een belangrijke plek innemen in onze dienstverlening. Bijvoorbeeld voor financieel advies over de persoonlijke situatie van de klant. We blijven dan ook investeren in onze kantoren met een landelijk dekkend netwerk in Nederland.’

ABN AMRO werkt aan een constante verbetering van de dienstverlening op kantoren door meer en nog beter opgeleide adviseurs, persoonlijke ontvangst en comfortabele wachtruimtes met internet en WiFi. Ook kunnen klanten op de vestigingen voorlichtingsavonden bijwonen over thema’s zoals veilig internet bankieren en schenken & erven. 

In Winterswijk is het kantoor van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De nieuwe geldautomaat in Lichtenvoorde krijgt meer functies dan de huidige geldautomaat. Naast opnames zijn ook stortingen mogelijk en is de geldautomaat uitgerust met het ‘live view’ systeem voor extra veiligheid.