De drie finalisten van de verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar 2014 zijn sinds vandaag bekend. Boeren-Erf-Goed-Gelderland organiseert de verkiezing om de vele boerenerven die Gelderland rijk is onder de aandacht te brengen. Zaterdag 22 november 2014 wordt tijdens een symposium de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt.

Gelderland heeft honderden mooie boerenerven. Boerenerven horen bij het landschap en bepalen de streekidentiteit. Om hiervoor aandacht te vragen organiseert Boeren-Erf-Goed-Gelderland de verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar 2014. Boeren-Erf-Goed-Gelderland is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en het Gelders Erfgoed. Zij wil zoveel mogelijk Gelderlanders actief betrekken bij cultuurhistorische boerenerven in hun omgeving door activiteiten zoals deze boerenerven verkiezing.

Het publiek heeft via de website www.boerenerfgoedgelderland.nl de afgelopen zomer uit de vijf genomineerde boerderijen de drie mooiste gekozen. Dit zijn geworden: Den Ouden Dijk in Herwijnen, Hoeve De Vollenhof in Wezep en De Kranenburg in Kranenburg. De Vollenhof is gelegen langs de Zuiderzeestraatweg tussen Wezep en Oldebroek. Het klassieke land- en koetshuis ademen nog de sfeer van vroeger. De Kranenburg is een statig boerenerf dat uitkijkt op het Achterhoeks landschap met haar fazanten, hazen en reeën. In het Betuwse Herwijnen staat Den Oude Dijk, een zogenaamde krukhuisboerderij, die werd gebouwd in 1651. Deze drie boerderijen worden op 26 september door een vakjury bezocht. Zij bepalen welke tot het mooiste boerenerf van 2014 wordt benoemd.

De winnaar wordt op zaterdag 22 november 2014 tijdens een minisymposium Boerenerven bekend gemaakt door gedeputeerde Annemieke Traag. Het symposium vindt plaats in de schilderachtige omgeving rondom Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden in Leur (Van Balverenlaan 1b 6615 AH Leur). Liefhebbers van boerenerfgoed in Gelderland zijn van harte uitgenodigd om deze dag bij te wonen. Kijk voor het programma op de website van Boeren-Erf-Goed-Gelderland: www.boerenerfgoedgelderland.nl.

Wilt u deze bijzondere bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een e-mail (met daarin uw naam en het aantal personen) naar info@gelderserfgoed.nl. U kunt ons ook volgen op Facebook www.facebook.nl/boerenerfgoedgelderland en Twitter www.twitter.com/boerenerfgoed.