Vorige maand startte IDeefabriek Achterhoek met het aanbieden van ondersteuning bij inspirerende activiteiten uit de Achterhoek. Sinds deze start hebben al tien projecten een aanvraag gedaan, maar IDeefabriek Achterhoek staat nog steeds open voor goede ideeën. Belangstellenden kunnen hun project indienen via www.ideefabriek.eu/achterhoek. De IDeefabriek kan maximaal twintig ideeën honoreren, dus wees er snel bij!

IDeefabriek Achterhoek steunt Achterhoekse initiatieven met financiële middelen, kennis en contacten. In de jaren 2010-2013 heeft de IDeefabriek 18 projecten ondersteund waarin de eigen identiteit, cultuur, erfgoed en landschap een centrale rol spelen. IDeefabriek Achterhoek is er naast de grote projecten vooral ook voor de kleine, lokale initiatieven. Op deze manier wil de IDeefabriek mensen bewust maken van de regionale identiteit in hun omgeving.

Heeft u ook een mooi project of een goed idee en wilt u in aanmerking komen voor ondersteuning? Vul dan uw projectplan en uw begroting in met behulp van het format dat u vindt op www.ideefabriek.eu/achterhoek. De samenwerkingspartners Gelders Erfgoed en KCG hebben een commissie aangesteld die de ingezonden projecten zal gaan beoordelen. Binnenkort zullen de eerste aanvragen al bericht krijgen.

IDeefabriek Achterhoek is een samenwerking van KCG, het Gelders kenniscentrum voor kunst
en cultuur, en Gelders Erfgoed, mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland. Kansrijke initiatieven die aansluiten bij het gedachtegoed van de Rabobank worden voorgelegd aan het Coöperatiefonds Rabobank Graafschap-Midden, waardoor extra ondersteuning eventueel mogelijk is.