Burgemeester en wethouders hebben op 25 maart ingestemd met de uitbreiding van de terrassen aan de noordzijde van de Markt.Hiervoor heeft een aantal horecaondernemers, verenigd in de stichting De Smaakmakers, vorig jaar een plan bij de gemeente ingediend.

Volgens dit plan krijgen de hier gevestigde horecabedrijven extra terrasruimte op het middengedeelte van het marktplein (noordzijde). Deze extra terrasruimte wordt alleen in de zomerperiode (van 1 april tot 4 oktober) gebruikt. In verband met deze extra terrasruimte kunnen enkele parkeerplaatsen gedurende de zomerperiode niet gebruikt worden. Op het midden van het plein worden extra fietsstallingsplaatsen gerealiseerd. De fietsenstalling tegenover ijssalon Talamini verdwijnt. Het plan heeft geen gevolgen voor de wekelijkse warenmarkt. Ook heeft het plan geen gevolgen voor bevoorradingsverkeer en gebruikers van de aanwezige parkeergarage.

De extra terrasruimte wordt binnenkort in gebruik genomen. Vanaf dat moment zijn er nog slechts beperkte parkeermogelijkheden aan de noordzijde van de Markt.