Op 21 maart is het nieuwe platform voor ondernemend Winterswijk – O2W – gelanceerd. Ruim 100 ondernemers uit Winterswijk en omgeving namen deel aan de gezamenlijke netwerkavond bij Theater de Storm. Tijdens het diner werd bij iedere gang van tafel gewisseld zodat ondernemers met elkaar konden netwerken. Op het programma stond ook een voorstelling van Paul Smit die vertelde over de 7 super competenties die je als mens hebt en hoe je die in je onderneming kunt toepassen. Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd nog volop nagepraat en genetwerkt. Het initiatief werd door de deelnemende ondernemers zeer positief ontvangen.

Tijdens de bijeenkomst vertelde Danny Bussman over het doel van het platform: “Ons platform heeft als voornaamste doel om elkaar als ondernemer op de hoogte te houden van elkaars activiteiten en projecten en op die manier kennis te bundelen en te delen. Denk hierbij aan zaken zoals de aanleg van glasvezel in het buitengebied, Achterhoek 2020, bereikbaarheid en Natura 2000. Allemaal zaken waarvoor we nu allemaal als netwerk- of belangengroep afzonderlijk naar de gemeente gaan. Om de wethouders en de ambtelijke organisatie te ontlasten willen wij als platform optreden als aanpreekpunt voor de gemeente. Om deze rol goed te kunnen vervullen denken we zo’n 2 a 3 keer per jaar op bestuurlijk niveau bij elkaar te komen.” Deelnemende partijen zijn onder meer OWIN, Vierkante Stoel, Netwerkgroep De Compagnie, BNI, OBW, STW, Koninklijke Horeca Winterswijk en de Euroclub Excelsior. Het platform wordt ondersteund door de stichting Winterswijk Marketing.

Om het ondernemersklimaat in Winterswijk te bevorderen wil het platform ook 1 a  2 keer per jaar een evenement organiseren. Danny Bussman vertelt: “Het organiseren van evenementen is niet ons hoofddoel, maar we vinden het wel belangrijk om ons als ondernemers naar buiten toe meer te profileren. Deze avond is een eerste stap, maar op 27 en 28 september gaan we een Bedrijvenbeurs organiseren. Het is de bedoeling om in en om De Storm een beurs te organiseren en daarnaast ook een aantal bedrijven op de bedrijventerreinen open te stellen. Voor ondernemers komt er ook een randprogramma met interessante sprekers en gelegenheid om te netwerken.” Op de vraag aan de ondernemers of zij een dergelijk initiatief ondersteunen gingen de groene stemkaarten unaniem omhoog. Bent u ondernemer en wilt u deelnemen aan de Bedrijvenbeurs? Of wilt u als ondernemer helpen bij de organisatie van het evenement? Dan kunt u zich aanmelden via info@100procentwinterswijk.nl