Winterswijk: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 9 februari na een melding van een getuige drie Duitse jongemannen aangehouden. Zij worden verdacht van het aanbrengen van graffiti op een trein van Arriva op het station. Het trio is ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg omstreeks 02.50 uur een melding dat drie jongemannen zich verdacht ophielden bij het station. Net voor de komst van de politie waren zij in een auto weggereden, waarvan een deel van het kenteken bekend was. De auto werd in de buurt aangetroffen en de inzittenden bleken in het bezit van meerdere spuitbussen om graffiti aan te brengen.

Andere agenten gingen snel een kijkje op het station nemen en troffen daar een ‘verse’ tag van twee bij twee meter op een treinstel aan. In de auto lag een A4tje met dezelfde afbeelding.

De uit Stadt Vreden afkomstige verdachten (18,19 en 21 jaar) werden ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De spuitbussen en bijbehorende spullen zijn in beslag genomen voor het onderzoek.