Aalten: De politie heeft in samenwerking met de brandweer het onderzoek naar de oorzaak van de brand in een varkensstal aan de Gendringseweg in Aalten afgerond. Een exacte oorzaak van de brand is echter niet vastgesteld kunnen worden. Aanwijzingen voor brandstichting zijn er evenmin gevonden.

De brand woedde in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 december en werd omstreeks 01.45 uur ontdekt in een van de twee stallen van het bedrijf. Ongeveer 350 varkens die in de stal stonden overleefden de brand niet. De stal zelf werd volledig in de as gelegd.

Bij een tweede stal kon de brandweer voorkomen dat het vuur er vat op kreeg. Wel liep het dak schade op. Tien varkens liepen brandwonden op en moesten door een veearts worden behandeld; de overige 200 varkens bleven ongedeerd.

In het daaropvolgende onderzoek werd door specialisten van brandweer en politie uitvoerig onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaken. Concrete aanwijzingen voor brandstichting waren er niet; er zijn dan ook geen verdachten aangehouden. Wat de feitelijke oorzaak is geweest is vanwege de hevigheid van de brand niet meer vastgesteld kunnen worden. Het onderzoek is hiermee afgerond.