Aalten – In de nacht van woensdag op donderdag 19 december heeft brand gewoed in de stal van een varkenshouderij aan de Gendringseweg in Aalten. De politie onderzoekt de mogelijke oorzaak van de brand.De brand werd rond 01.45 uur ontdekt in één van de twee stallen van de varkenshouderij. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de stal afbrandde. De ongeveer 350 varkens die in de stal stonden, overleefden de brand niet.

De brandweer kon wel voorkomen dat de brand vat kreeg op de tweede stal op het erf. Alleen het dak van deze stal liep schade op. De meer dan 200 varkens die in deze stal stonden overleefden de brand. Wel liepen ongeveer tien varkens brandwonden op, zij zijn door een veearts behandeld. Het woonhuis raakte bij de brand niet beschadigd.

Wat de brand heeft veroorzaakt is momenteel nog onduidelijk, de politie doet onderzoek.