Afgelopen zaterdag was de slotavond van de cursus ‘Maak Zelf Muziek 18+’ bij Christelijke Muziekvereniging Eendracht Winterswijk. Gedurende tien weken werden de deelnemers elke vrijdag onder leiding van Hans Roerdinkholder klaargestoomd voor hun eerste echte concert. Waar muzieklessen en –cursussen normaal gesproken veelal aan kinderen zijn besteed, organiseert Eendracht eens in de paar jaar ook een lessenreeks toegespitst op volwassenen. Bestuurslid Anneke ter Haar legt uit: “Van ouders van onze jeugdleden kregen we regelmatig te horen dat zij ook zin hadden in een muzikaal avontuur. Doordat vroeger de tijd ontbrak, er werd gekozen voor een sport of het financiële plaatje het niet toeliet, zijn veel 18-plussers nu alsnog nieuwsgierig naar het bespelen van een instrument.

En dat smaakte bij velen kennelijk naar meer: van de 19 cursisten hebben er liefst 17 oren naar een vervolg. Tot aan de zomer zullen zij blijven spelen in hun eigen orkest, muzieklessen gaan volgen en daarna kunnen de meest talentvolle muzikanten al instromen in Eendrachts opleidingsorkest Unity. Bovendien start er bij voldoende animo in het najaar van 2014 weer een nieuwe lichting volwassenen.

Begin januari begint de reguliere Muziek Maak Je Zelf-cursus voor kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 weer. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij Mariska Huiskamp, mhuiskamp@upcmail.nl, 06-2201 7533 of op www.eendracht-winterswijk.nl