Op dinsdag 17 december was het zover: de 10.000e bezoeker passeerde de drempel van de VVV in het raadhuis. Hélène Drenth kocht een VVV cadeaubon en werd verrast met een informatief 100% Winterwijk pakket. Betty Wassink van de VVV overhandigde haar het pakket met daarin een boek over de Winterswijkse natuur en diverse wandel- en fietsroutes. Hélène reageerde blij verrast en voelde zich zeer vereerd met de titel ’10.000e bezoeker’.

Het is precies een jaar geleden dat het Toeristisch Recreatief Informatiepunt (TRIP) haar deuren opende in het oude raadhuis. Op 7 mei van dit jaar ging het TRIP verder als officiële VVV-vestiging. Sinds de opening van het TRIP hebben dus inmiddels 10.000 mensen de weg naar het raadhuis weten te vinden. Betty Wassink vertelt: “Van de 10.000 bezoekers is ongeveer 1/3 deel lokaal, tegenover 2/3 deel toeristen en dagjesmensen. Sinds de opening zit er een mooie stijgende lijn in het bezoekersaantal, met een logische piek in de zomermaanden. We verwachten dat deze lijn zich ook volgend jaar voortzet. Wij hebben dit jaar met name geïnvesteerd in het neerzetten van een goede basis, volgend jaar willen wij onze activiteiten en diensten verder uitbreiden.”