Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk opent eind 2013 een geheel nieuw Dermatologie-, Cosmetisch- en Spatadercentrum. Deze klinieken worden geclusterd in het gebouw voor het ziekenhuis waar tot voor kort onder andere de thuiszorgwinkel en het consultatiebureau gevestigd waren.

“De samenwerking tussen meerdere medisch specialisten leidt tot een betere kwaliteit van zorg.” aldus Sandra ter Horst, teammanager van het SKB. Als voorbeeld noemt zij de huidkankerzorg:”Het aantal mensen met een vorm van huidkanker groeit sterk als gevolg van schadelijke invloeden van de zon, maar ook als gevolg van ouderdom. Voor een deel betreft dit veelal traag groeiende en goed behandelbare vormen als de basaalcel- en plaveiselcelcarcinomen, maar soms betreft het helaas ook de agressievere huidkankersoorten als het melanoom. De verwachting is dat het aantal dermatologie patiënten sterk zal toenemen. Bij een deel van hen zal er sprake zijn van een (plastische) chirurgische ingreep. De kracht van het nieuwe centrum voor de huidkankerzorg is gelegen in het combinatiespreekuur en –behandelingen door de vakgebieden dermatologie, plastische chirurgie en chirurgie
Een ontwikkeling die gemakkelijker wordt gemaakt door de komst van het nieuwe centrum.”

Ter Horst vertelt dat bij de inrichting van de ruimtes het comfort voor de patiënten/gasten voorop staat. “Wie een afspraak heeft in één van deze centra, wordt ontvangen bij de gemeenschappelijke balie. De secretaresse/ polikliniekassistente ontvangt de patiënt en wijst hem de weg. De spreekuurfaciliteiten zijn allemaal op de begane grond. De comfortabele wachtkamer is uitgerust met een koffie- en theevoorziening en informatiesysteem. De ruimtes zijn licht en door het kleur- en materiaalgebruik bijzonder sfeervol. Op de eerste verdieping komen twee poliklinische behandelkamers waar relatief kleine ingrepen plaatsvinden. Verder komen hier het Dagbehandelingscentrum dermatologie, handen-/voetenbaden en de lichttherapie. Ook hier is een lounge waar het comfortabel toeven is,” besluit Ter Horst.

Het gebouw waar de klinieken gevestigd zijn krijgt een nieuwe naam en een onderscheidende uitstraling, daar is bewust voor gekozen. ”Herkenbaarheid voor de patiënten is de belangrijkste reden om een nieuwe verzamelnaam te kiezen.” aldus Maarten ten Voorde, Marketing Manager van het SKB. Hij vervolgt:” Het past in onze visie om patiënten maximaal te laten profiteren van de mogelijkheden die het totale ziekenhuis biedt, maar tegelijkertijd ook de comfort en gastvrijheid te laten voelen van een gespecialiseerde kliniek. Als het moet kan er intern dus snel geschakeld worden met andere specialismen, als het kan blijven patiënten in de vertrouwde omgeving van de betreffende gespecialiseerde kliniek. Op die manier zijn we in staat de patiënten het beste van beide te bieden.”