Evenals de afgelopen jaren is er elke zaterdagmiddag van de advent in de Jacobskerk te Winterswijk om 17 uur een muzikaal moment. Een en ander vindt voor het dertiende achtereenvolgende jaar plaats onder de noemer Muziek voor de zondag uit. De muzikale momenten spelen zich af op het raakvlak van kunst, cultuur en religie.

Zaterdag 21 december zal er om 17.00 uur een Evensong zijn. Dit Anglicaanse avondgebed wordt al eeuwen lang door componisten getoonzet en dagelijks in Engelse kathedralen gezongen. De Cantorij Aalten is te gast bij de Jacobscantorij. Beide koren zingen onder leiding van cantor Janieke Mollenhorst, Wim Ruessink bespeelt het orgel, Henk Vis zal lector zijn. Muziek voor de zondag uit maakt deel uit van de Kerk&Muziek-serie Musica Jacobi, een initiatief van de Protestantse Gemeente Winterswijk. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een vrije gift gevraagd.