Voor iedereen die het nog niet wist maar wel weten wil , er is tijdens de kerstdagen absoluut nog heel wat meer te beleven dan uitsluitend de kerstdinertjes onder de kerstboom. Want evenals in voorgaande jaren zullen op tweede kerstmiddag 26 dec. naar verwachting weer talrijke feestneuzen naar Ratum afreizen om aldaar samen met vrienden en bekenden een goed gevuld glas te heffen tijdens het jaarlijkse bierbal.

De TSJOEK disco drive in show verzorgt al sinds jaren dit daverende evenement in het verenigingsgebouw `Emma`.
Waarom deze inmiddels traditionele discoparty de bijnaam `bierbal` heeft gekregen mag zich wel laten raden…..; Er heerst steevast gezelligheid, natuurlijk is er weer de bierrace, zijn er aparte bierdrinkgereedschappen, en dat alles omlijst met stevige rock-en dance music van de TsjoekDisco.

Een van de hoogtepunten van de happening is het bierrace spektakel, waarbij teams uit verschillende buurtschappen en wijken strijden om de titel `beste bierdrinkers van het jaar`.Wie herinnert zich niet het legendarische team Big M.en de neefjes, de zinderende finale van 2009 ,of de winnaars van zowel 2010 en 2011 met de geuzennaam;"Zet de strot moar los" en wie zal het aandurven om dit jaar de regerende kampioen van  2012  uit te dagen en onder de tafel te drinken….?

De  benodigde 8 teams ( bestaande uit drie personen) voor deze bierrace kunnen zich opgeven aan de bar. Mooi zou zijn dat ze verschijnen met de naam van hun team op hun shirt, maar de meeste deelnemers  besluiten spontaan (na indrinken) ter plekke tot deelname.

De muzikale omlijsting van het spektakel is geheel in handen van  dj Jimmy  en de Bierrace wordt gepresenteerd (aan elkaar gelald ) door Mister Bachus . van de Tsjoek Disco drive-in show. De aanvang van deze vrolijke "kerstviering” is om 15.30 uur, zo rond 20.00 uur zijn alle biervaten naar verwachting wel leeg en wordt het Bierbal 2013 afgesloten.