Medewerkers van de thuiszorg in de Achterhoek, verenigd in Abvakabo FNV, leggen dinsdag symbolisch een voetbal op de stip voor het gemeentehuis van Berkelland. De voetbal staat symbool voor de redding van de thuiszorg. De thuiszorgmedewerkers gaan Leo Scharenborg, wethouder van de gemeente Berkelland en woordvoerder namens de gemeenten over de thuiszorg, aanmoedigen om de bal in het doel te trappen.

Wanneer: Dinsdag 5 november 2013, 9:00 uur, vlak voordat gemeenten in de Achterhoek beslissen over toekomst thuiszorgmedewerkers Sensire
Waar: Gemeentehuis Berkelland, Marktstraat 1, Borculo

De redding van de thuiszorg Achterhoek is heel dichtbij. Waarnemer Hans Borstlap heeft vorige week een oplossing voorgesteld, die zorgt dat honderden thuiszorgmedewerkers van Sensire hun werk kunnen blijven doen met behoud van hun arbeidsvoorwaarden. Én die ervoor zorgt dat duizenden ouderen en zieken hun vertrouwde zorg behouden. Dinsdag vergaderen de gemeenten in de Achterhoek over de oplossing. Volgens Borstlap ligt de bal klaar en is het ''aan gemeenten om hem in het doel te trappen".

Oplossing
De oplossing houdt in dat zorgaanbieder TSN de vaste, directe medewerkers die nu nog voor Sensire werken, overneemt. Met behoud van hun opgebouwde rechten. De thuiszorgmedewerkers vinden dit een goede oplossing voor de zorg. Om deze oplossing mogelijk te maken, moeten gemeenten stoppen met nog verder bezuinigen. De thuiszorgaanbieder TSN kan deze oplossing namelijk alleen realiseren als zij hetzelfde tarief in 2014 krijgt, als Sensire nu krijgt voor het werk. Van de zeven gemeenten die voorheen de thuiszorg inkochten bij Sensire, heeft Doetinchem het voorstel van Borstlap al met beide handen aangegrepen.