De gemeente Winterswijk heeft de prijs ‘Beste gezondheidsbeleid van Nederland’ gewonnen. Juryvoorzitter de heer Loek Hermans reikte de prijs vanmiddag uit  tijdens het Nationaal Voedingsdebat in Poeldijk. De andere vier genomineerde gemeenten waren Amersfoort, Den Haag, Enschede en Vaals.

 

Een trotse wethouder Saris: “Wij zijn erg blij met deze prijs. Dit is een mooie bevestiging van onze investering in en ontwikkeling van het gezondheidsbeleid in Winterswijk. Door programma’s GKGK (Gezonde kinderen in een Gezonde Kindomgeving) en Gezonde Slagkracht hebben we sterk ingezet op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij onze inwoners. We hebben beter inzichtelijk wat werkt en dat heeft zeker geleid tot meer lokale samenwerking, meer bewustwording en gedragsverandering bij bepaalde doelgroepen. Het dagelijks 60/90 minuten bewegen en voedingslessen op school zijn noodzakelijke ingrediënten om de gezondheid van kinderen in Winterswijk te bevorderen. Dat dit vooral op een positieve manier moet gebeuren en in samenspraak met ouders staat buiten kijf.”

 

Nationaal Voedingsdebat

Het Nationaal Voedingsdebat is geïnitieerd door een aantal partijen die zich zorgen maken over de toenemende consumptie van ongezond voedsel in onze samenleving. Dit jaar werd voor het eerst een groot en uniek nationaal evenement over voeding en gezondheid georganiseerd. Meer informatie kunt u vinden op de website www.nationaalvoedingsdebat.nl.