Het politiebureau van Winterswijk stroomde woensdagmiddag 30 oktober vol met meer dan 70 BeestenBende-leden. Wethouder Gommers heette de kinderen en ouders welkom en bedankte hen voor al het harde werk van de afgelopen tijd. De kinderen vermaakten zich daarna goed met een bezoek en een rondleiding bij de politie.

Wethouder Gommers maakte graag tijd vrij om de helden van Winterswijk hoogstpersoonlijk te bedanken voor hun goede inzet. “Wij als gemeente zijn super blij en trots op al het goede werk dat jullie in je buurt doen”. De wethouder ziet de overeenkomsten tussen de BeestenBenders en de helden van de politie: “Want eigenlijk zijn zowel de BeestenBenders als de politiemensen onze helden en daarom vindt de politie het hartstikke leuk dat jullie hier zijn”.

Nadat de wethouder de kinderen had toegesproken stond voor de BeestenBende-leden een uitgebreide rondleiding bij de politie op het programma. Wijkagent Henk Klijnwinkel vertelde de kinderen van alles over het werken bij de politie. De kinderen kregen uitleg over verschillende politievoertuigen, ze konden vragen stellen en mochten zelfs een kijkje nemen in de cellen. Als kers op de taart kregen de kinderen nog een demonstratie van het hondenteam te zien. Alle kinderen waren erg enthousiast over de politiehelden en kwamen met veel vragen. “Wow, wat kunnen die honden hard bijten!”, aldus een enthousiast BeestenBende-lid.

Aan het eind van de middag was er nog iets te drinken voor iedereen en wat lekkers. De kinderen waren allemaal dolenthousiast over de rondleiding bij de politie. De politie heeft dus wellicht een aantal potentiële nieuwe collega?s erbij gekregen!
Het BeestenBende project

De BeestenBende is een initiatief van de gemeente Winterswijk, en is bedoeld voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Ongeveer één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minimaal één volwassen begeleider. De BeestenBende is door het SBS-programma „Het Beste Idee van Nederland? gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.